Over Orthomortier

Orthopedie en traumatologie

Praktijk Dr. Frederik Mortier

Dokter Frederik Mortier studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent (UGENT). Hij deed een Erasmus-stage van drie maanden aan de Universita degli Studi di Parma (Italië) en hij studeerde in 1999 met onderscheiding af al arts. Tijdens zijn specialisatie in de Orthopedie doorliep hij verschillende stageplaatsen: AZ Jan Palfijn (Dr Van Acker), AZ St-Jan Brugge (Dr De Groote), UZ Gent (Prof Dr Verdonk). Nadien bekwaamde hij zich verder in de schouderchirurgie door een fellowship bij Dr Labrique (Mouscron, België en Lille, Frankrijk) en door meerdere buitenlandse cursussen.

Dokter Frederik Mortier beoefent algemene Orthopedie en Traumatologie, doch tracht door continue bijscholing een accent te leggen op de chirurgie van schouder en elleboog. Dit omvat arthroscopische behandelingen (bv om pezen te herstellen), maar ook open chirurgie (bv stabilisatie-operaties) als ook prothese-chirurgie.

Hij is lid van verschillende wetenschappelijke verenigingen (BVOT, BELSS, SECEC/ESSSE) en heeft reeds meerdere reviews gedaan voor de JSES (Journal of Shoulder and Elbow Surgery).

Hij is voltijds actief als Orthopedisch Chirurg en Traumatoloog in het AZ Maria Middelares te Gent sinds 2006. Hij is ook lid van de Medisch Raad van dit ziekenhuis sinds december 2009. In het academiejaar 2010-2011 volgde hij de éénjarige cursus “Management voor de Ziekenhuisprofessional” aan de Vlerick Leuven Gent Management School.

Sinds 2013 is Dokter Mortier ploegarts van VDK Heren Gent (volleybalteam in de hoogste nationale competitie).

Praktische info

Consultaties

De consultaties vinden altijd plaats op afspraak. We proberen zoveel als mogelijk een strikt tijdschema te volgen, doch als er bijkomende technische onderzoeken (bv een röntgenopname) dienen te gebeuren, dan kan er wel wat meer tijd nodig zijn.

Dr. Mortier is geaccrediteerd doch niet geconventioneerd. De richtprijs voor een gewone consultatie bedraagt 50€ (normale terugbetaling 13.43€ / verhoogde terugbetaling 22.43€). Als u op consultatie komt in het ziekenhuis, dan zal u achteraf een factuur via het ziekenhuis opgestuurd krijgen. Als u op consultatie komt in de privé-praktijk, dan kan u cash of met bancontact betalen. Er is geen prijsverschil voor een consultatie in het ziekenhuis of privé.

Operaties

Operaties vinden altijd plaats in het AZ Maria Middelares.

www.mariamiddelares.be